Варіантів приготування житньої закваски величезна безліч. Цей рецепт на думку пекарів найбільш зручний для використання у домашніх умовах. Тісто на такий заквасці добре росте, а хліб в духовці виходить повітряним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Житнє обдирне борошно – 400 гр.
- Вода тепла – 500 мл
Процес приготування:
Як почати готувати житню закваску для хліба в духовці? У перший день змішайте 150 мілілітрів води і 100 грам борошна. Миску накрийте чистим рушником і залиште в тепле місце.
наступного дня закваска трохи виросте в об’ємі і почне пузиритися. Додайте 100 мілілітрів води і 100 грам борошна, добре перемішайте. Знову накрийте і поставте в тепле місце.
На третій день влийте в закваску 150 мілілітрів води і всипте 100 грам борошна, перемішайте і поверніть в тепле місце.
На четвертий день закваска буде поводитися дуже активно, з’являться бульбашки і запах стане сильнішою. Знову влийте 100 мілілітрів води і додайте 100 грам борошна. Змішайте закваску і поставте в тепле місце.
П’ятий день. Закваска готова, вона підросла і має кислий дріжджовий запах, можна пекти хліб.
Смачного!