В даному рецепті вам пропонується альтернатива класичному жульєна з м’ясом курки приготувати його з мовою і грибами. Це блюдо вразить вас своїм вишуканим смаком. Мова свинячий або яловичий зваріть попередньо, щоб швидше приготувати жульєн.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Свинячий язик (2 шт) – 500 гр.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 400 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для соусу: –
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування жюльєн з мовою. Відварний язик очистіть від шкірки і наріжте його на кубики середньої величини.
Почистіть цибулину і дрібно наріжте. Печериці добре промийте і наріжте на слайсы.
Розігрійте сковорідку з вершковим маслом і перекладіть на неї нарізані гриби і цибулю.
Обсмажуйте їх на невеликому вогні до повного випаровування грибного соку. Готові гриби посипте сіллю і перцем за смаком.
Шматок твердого сиру подрібніть на крупну тертку.
Для приготування соусу обсмажте на середньому вогні і на вершковому маслі борошно. Потім налийте в сковорідку молоко, добре розмішайте, щоб не було грудочок, і поваріть соус до загусання. Приготований соус також по своєму смаку посоліть і поперчіть.
В кокотниці або інші невеликі формочки спочатку покладіть трохи тертого сиру.
На сир викладіть нарізану мову, рівномірно розподіляючи його по всьому кокотницях.
На мову третім шаром розкладіть смажені з цибулею гриби.
Залийте всі ці інгредієнти вершково-молочним соусом.
Поверх соусу викладіть в кокотниці решті подрібнений сир.
Запікайте жюльєн з мовою в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин. Ваше блюдо готове.
Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний