В даному рецепті вам пропонується альтернатива класичному жульєна з м’ясом курки приготувати його з мовою і грибами. Це блюдо вразить вас своїм вишуканим смаком. Мова свинячий або яловичий зваріть попередньо, щоб швидше приготувати жульєн.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Свинячий язик (2 шт) – 500 гр.
  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 400 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: –
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування жюльєн з мовою. Відварний язик очистіть від шкірки і наріжте його на кубики середньої величини.

Почистіть цибулину і дрібно наріжте. Печериці добре промийте і наріжте на слайсы.

Розігрійте сковорідку з вершковим маслом і перекладіть на неї нарізані гриби і цибулю.

Обсмажуйте їх на невеликому вогні до повного випаровування грибного соку. Готові гриби посипте сіллю і перцем за смаком.

Шматок твердого сиру подрібніть на крупну тертку.


Для приготування соусу обсмажте на середньому вогні і на вершковому маслі борошно. Потім налийте в сковорідку молоко, добре розмішайте, щоб не було грудочок, і поваріть соус до загусання. Приготований соус також по своєму смаку посоліть і поперчіть.

В кокотниці або інші невеликі формочки спочатку покладіть трохи тертого сиру.

На сир викладіть нарізану мову, рівномірно розподіляючи його по всьому кокотницях.

На мову третім шаром розкладіть смажені з цибулею гриби.

Залийте всі ці інгредієнти вершково-молочним соусом.

Поверх соусу викладіть в кокотниці решті подрібнений сир.

Запікайте жюльєн з мовою в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин. Ваше блюдо готове.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний