Домашній пікантний соус із слив і помідор ідеальний до шашликів і будь-яких інших м’ясних страв. Ткемалі не складно приготувати вдома, а також його можна заготовити на зиму і оригінальна заправка буде у вас під рукою цілий рік.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Слива синя – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 1,5 ч. л.
  • Масло оливкове – для смаження

Процес приготування:

Готувати зі слив ткемалі і помідор легко! Подрібнюємо інгредієнти: цибуля, часник і перець. Все це обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до готовності.

Сливи і помідори ретельно промиваємо і відварюємо в каструлі до м’якості. Відкидаємо на друшляк і перетираємо їх до стану кашки. В цей час і видаляємо кісточки плодів.

З’єднуємо овочеві суміші і ретельно перемішуємо їх.

Додаємо в соус крохмаль, паприку, сіль і цукор. Знову перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.

Готовий соус можна розливати по банках. Подавати до столу слід в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Сливи на зиму