Домашній пікантний соус із слив і помідор ідеальний до шашликів і будь-яких інших м’ясних страв. Ткемалі не складно приготувати вдома, а також його можна заготовити на зиму і оригінальна заправка буде у вас під рукою цілий рік.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Слива синя – 400 гр.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 зуб.
- Перець чилі – 2 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 1,5 ч. л.
- Масло оливкове – для смаження
Процес приготування:
Готувати зі слив ткемалі і помідор легко! Подрібнюємо інгредієнти: цибуля, часник і перець. Все це обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до готовності.
Сливи і помідори ретельно промиваємо і відварюємо в каструлі до м’якості. Відкидаємо на друшляк і перетираємо їх до стану кашки. В цей час і видаляємо кісточки плодів.
З’єднуємо овочеві суміші і ретельно перемішуємо їх.
Додаємо в соус крохмаль, паприку, сіль і цукор. Знову перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.
Готовий соус можна розливати по банках. Подавати до столу слід в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Сливи на зиму