Приготуємо смачне і ароматне варення з найбільш смачних фруктів, сімейства цитрусових. Абрикос і апельсин ідеально поєднуються між собою. Так само, виключаючи термічну обробку плодів, вони зберігають в собі всі вітаміни, які так корисні для нашого організму.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Абрикоси – 2 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 кг

Процес приготування:

Як приготувати абрикосове варення з апельсином без варіння? Вибираємо стиглі абрикоси, без слідів гниття і ретельно промиваємо. Далі розділяємо їх навпіл і отримуємо кісточку.

Решту цитруси також промиваємо і занурюємо в окріп рівно на 1 хвилину, не більше.

Після цього довільно нарізаємо дрібними шматочками.

Половинки абрикосів, апельсини і лимон перекладаємо в чашу заглибного блендера і подрібнюємо до однорідності.

Не забуваємо збирати пюре з бортиків ємності і ще раз збити.

До отриманого пюре поступово додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення цукрових кристалів.


Готове варення перекладаємо в заздалегідь простерилізовані банки і зберігати в місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з апельсином Абрикосове варення з лимоном Варення Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів