Приготуємо смачне і ароматне варення з найбільш смачних фруктів, сімейства цитрусових. Абрикос і апельсин ідеально поєднуються між собою. Так само, виключаючи термічну обробку плодів, вони зберігають в собі всі вітаміни, які так корисні для нашого організму.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Абрикоси – 2 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 кг
Процес приготування:
Як приготувати абрикосове варення з апельсином без варіння? Вибираємо стиглі абрикоси, без слідів гниття і ретельно промиваємо. Далі розділяємо їх навпіл і отримуємо кісточку.
Решту цитруси також промиваємо і занурюємо в окріп рівно на 1 хвилину, не більше.
Після цього довільно нарізаємо дрібними шматочками.
Половинки абрикосів, апельсини і лимон перекладаємо в чашу заглибного блендера і подрібнюємо до однорідності.
Не забуваємо збирати пюре з бортиків ємності і ще раз збити.
До отриманого пюре поступово додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення цукрових кристалів.
Готове варення перекладаємо в заздалегідь простерилізовані банки і зберігати в місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з апельсином Абрикосове варення з лимоном Варення Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів