Це варення цікаво і корисно тим, що готується без варіння. У такий заготівлі зберігаються всі вітаміни та мікроелементи, властиві свіжим плодам. Абрикоси і апельсини для такого варення слід вибирати максимально зрілі і якісні, щоб смак вийшов насиченим і об’ємним.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Абрикоси – 2,5 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 5 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати абрикосове варення з апельсином через м’ясорубку. Абрикоси ретельно промиваємо в проточній воді, щоб повністю видалити всі забруднення. Дефектні плоди викидаємо. Даємо абрикосам повністю обсохнути, щоб не допустити потрапляння в варення зайвої вологи. Розрізаємо всі абрикоси на дві частини і виймаємо кісточки.
Апельсин і лимон ретельно промиваємо в гарячій воді. Заливаємо окропом на одну хвилину, зливаємо воду і обсушуємо цитруси. Нарізаємо кружальцями, виймаємо кісточки.
Пропускаємо через м’ясорубку підготовлені абрикоси і нарізані апельсин з лимоном.
В отриману масу додаємо весь цукор і ретельно перемішуємо чистою сухою дерев’яною ложкою або лопаткою. Прикриваємо ємність з варенням чистим рушником і залишаємо на дві години при кімнатній температурі, щоб кристали цукру повністю зникли. За цей час варення потрібно кілька разів перемішати, щоб допомогти цукру розчинятися.
Отримане варення розливаємо по попереднє простерилизованным сухим банкам, закриваємо простерилизованными сухими кришками. Зберігаємо заготовку в прохолодному темному місці протягом одного року.
Приємного апетиту!
Абрикосове варення з апельсином Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення з лимоном і апельсином Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму