Всі ми знаємо і любимо абрикосове варення за його неперевершений смак і за яскравість його кольору, адже ніщо так не радує холодної сірої зими, як яскраві фарби. Абрикосове варення з лавандою – сміливий експеримент, однак він виразно того варто: з додаванням нового інгредієнта смак варення заграє новими фарбами і обов’язково вас здивує.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 750 гр.
- Квіти лаванди – 20 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Вода – 0.5 ст.
Процес приготування:
Як приготувати абрикосове варення з лавандою? Абрикоси моєму, виймаємо кісточки, ріжемо на 4 частини.
Абрикоси викладаємо в глибоку каструлю, додаємо воду, ставимо на вогонь.
Коли маса почне закипати, додаємо до неї сік вичавленою половини лимона, цукор і квіти лаванди в мішечку з марлі.
Помішуючи, варимо абрикосове варення з лавандою до загустіння (близько години).
Коли страва буде готове, витягаємо з варення мішечок з квітами лаванди, перелити масу в заздалегідь простерилізовані банки, закриваємо кришками, ставимо банки і залишаємо на ніч в теплому місці. Готове варення можна подавати до чаю! Це дуже смачно!
Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму