Ситна ачма з лаваша, сиру – ідеальний сніданок для великої родини. Блюдо виходить ніжним, ароматним і дуже поживним. На приготування в духовці ви витратите зовсім небагато часу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш – 2 аркуша
- Сир – 200 гр.
- Сир (м’який) – 200 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Грецький йогурт – 2 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Зелень – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати ачму з лаваша з сиром і сиром в духовці легко! Два листи лаваша розрізаємо на шматки, відповідні форми, в якій шляхом піч. Вирізаємо з невеликим запасом.
В глибоку тарілку розбиваємо яйця, додаємо до них сметану, йогурт, мелений перець і часник сушений. Збиваємо.
М’який раз перетираємо на крупній тертці і змішуємо отримане з сушеною зеленню.
Обмазуємо маслом форму для випікання. Вмочуємо перший шматочок лаваша в суміші з яєць, сметани і йогурту. Потім кладемо просочений невеликий шматочок гармошкою в форму.
Викладаємо на лаваш частина сиру.
Потім знову просочуємо лаваш і кладемо його в форму. Зверху обмазуємо сиром із зеленню. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. На самому верху повинен бути лаваш.
Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Готова ачма з лаваша з сиром і сиром повинна трохи охолонути перед подачею. Після можна ділити на порційні шматочки. Приємного апетиту!
Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша