Для любителів сирно-сирну випічки ачма з лаваша з сиром і зеленню буде великим задоволенням. Готується вона швидко і просто, і потрібно лише листи лаваша, сир і обов’язково сир, адже без сиру буде вже не ачма. Яку додавати зелень і скільки – обирайте на свій смак. Готуємо ачму на сковорідці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш (тонкий) – 2 шт.
- Сир 9% – 200 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати ачму з лаваша з сиром і зеленню просто! Підготуйте всі продукти для ачмы. Сир перекладіть в окрему мисочку.
Свіжу зелень (в рецепті це петрушка) промийте, струсіть зайву рідину і наріжте на невеликі шматочки.
Сир добре розімніть вилкою, додайте до нього нарізану зелень і перемішайте.
Шматочок твердого сиру подрібніть на крупну тертку.
В піалу розбийте куряче яйце, додайте до нього трохи солі і перцю і збийте вінчиком.
Листи лаваша розгорніть на стільниці та кухонними ножицями виріжте три кола діаметром відповідно вашої сковорідці.
поставте Сковорідку на середній вогонь і розігрійте в ній трохи рослинного масла.
Один коло лаваша змастіть з допомогою кухонного пензлика чистою водою.
Укладіть це коло на сковорідку змоченою стороною вниз. Вогонь під сковорідкою зробіть мінімальним.
На лист рівномірно нанесіть сирну масу.
Поверх сиру помістіть 2-й коло лаваша.
На нього рівномірно розкладіть шар подрібненого сиру.
Сир накрийте 3-му колом лаваша.
Залийте ачму збитим яйцем. Сковорідку прикрийте кришкою і готуйте ачму на маленькому вогні протягом 7 хвилин.
Приготовану ачму з сиром і зеленню розріжте на порційні шматочки, покладіть на тарілки і подавайте до столу гарячою. Вона залишиться смачною і після охолодження.
Приємного апетиту!
Ачма з лаваша Ачма з лаваша з сиром Ачма з лаваша з сиром і сиром Лінива ачма з лаваша