Любителі гострих соусів неодмінно оцінять рецепт, яким я хочу з вами поділитися. Аджика виходить дуже гострою і досить ароматною. Пікантна приправа відмінно підійде до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти: на 1 л.
- Перець чилі – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Петрушка – 200 гр.
- Селера – 150 гр.
- Базилік свіжий (фіолетовий) – 150 гр.
- Часник – 400 гр.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 3 ст. л.
- Коріандр – 3 ст. л.
- Календула – 3 ст. л.
- Кріп – 2 ст. л.
- Сіль – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати аджику грузинську радянську просто! Болгарський і гострий перець ретельно вимийте і очистіть від насіння і серцевини. Насіння від гострого перцю можете зберегти і висушити, а потім додавати за смаком в улюблені страви.
Очищений болгарський і гострий перець промийте і просушіть.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.
Підготуйте м’ясорубку і виберете ґрати, якою будете подрібнювати овочі. Від розміру решітки буде залежати консистенція гострої аджики.
Очищені і гострий перець болгарський пропустіть через м’ясорубку. Також можна скористатися кухонним комбайном або блендером.
Очищений часник також подрібніть за допомогою м’ясорубки або інших кухонних пристосувань.
Зелень петрушки, зелень кропу, фіолетовий базилік і листя селери промийте під холодною водою, струсіть від зайвої вологи, а потім пропустіть через м’ясорубку.
Подрібнені овочі викладіть у металевий посуд. Додайте необхідну кількість хмелі-сунелі, сушеного коріандру, сушеної календули і кухонної солі.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Надіньте рукавички одноразові і акуратно перемішайте овочеву масу руками.
Потім ретельно перемішайте аджику столовою ложкою.
Розкладіть грузинську аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Банки з аджикою зберігайте в холодильнику.
Гостра аджика виходить досить густий по консистенції і досить гострою. Залишки аджики неодмінно спробуйте, але будьте обережні з її кількістю.
Приємного апетиту!
Аджика без варіння Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Сира аджика