Аджика із зелених помідорів з хріном і часником буде у вас дешевої і надзвичайно смачною заготівлею до різних м’ясних страв. У цьому рецепті вам пропонується приготувати її класичним способом, тобто з варкою.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори зелені – 5 кг
- Паприка – 0.5 кг
- Корінь хрону – 200 гр.
- Часник – 3 бутона
- Перець чилі – 8 шт.
- Сіль – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики із зелених помідорів з хріном і часником? Овочі для аджики (зелені помідори, солодку паприку і гострий перець) добре помийте. У перців видалити насіння. Потім ці овочі наріжте на середні шматочки і порційно подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
Корені хрону почистіть від шкірки, помийте, наріжте на шматочки і також подрібніть в чаші блендера.
Всі подрібнені овочі покладіть в каструлю для варіння варення і перемішайте їх.
поставте Каструлю на середній вогонь і тушкуйте цю овочеву суміш протягом години від початку кипіння вже на маленькому вогні. Не забувайте всі періодично перемішувати.
Почистіть від лушпиння часник і подрібніть його на часничниці. До кінця гасіння додайте в аджику подрібнений часник, налийте олію і насипте вказане в рецепті кількість солі та цукру. Аджику ще раз перемішайте і тушкуйте 15 хвилин.
Гарячу аджику із зелених помідорів з хріном і часником розлийте в невеликі стерильні баночки і герметично закупорьте. Остиглу аджику перенесіть на зберігання в холодне місце.
Їжте на здоров’я!
Аджика без яблук Аджика з перцю Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів класична Аджика з помідорів, хріну і часнику Суха аджика