Сира аджика в першу чергу відрізняється від тієї, що виготовлена шляхом термічної обробки, наявністю більшої кількості вітамінів і мікроелементів, що містяться в помідорах і перці. І це робить сиру аджику не просто пікантною ароматною закускою, але і справжнім джерелом вітамінів. Єдиний мінус такої заготовки – максимальний термін зберігання не більше місяця.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 250 гр.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Часник – 75 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чилі – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати аджику сиру на зиму без оцту легко! У першу чергу займемося підготовкою інгредієнтів, які ми будемо використовувати в процесі приготування. Помідори і перець двох видів ретельно промиваємо, видаляємо з них плодоніжки. Очищаємо часник.
Наступний крок – підготовлені овочі викладаємо в чашу блендера і подрібнюємо. У нас повинна вийти овочева маса з консистенцією пюре. В якості альтернативи блендеру можна використовувати м’ясорубку.
Овочеве пюре переливаємо в окрему ємність: каструлю або миску. Туди ж відправляємо цукор, сіль та лимонну кислоту. Все ретельно перемішуємо. Цукор , сіль і лимонна кислота повинні повністю розчинитися
Сира аджика готова. Залишилося розкласти в стерилізовані банки і закрити кришками, що герметично. Таку заготовку найкраще зберігати в темному прохолодному місці.
Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика з перцю Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів і часнику Аджика Кобра Аджика на зиму Гостра аджика