Аджика з білих злив виходить ніжною і в міру пряної. Закуску можна використовувати в якості домашнього соусу до м’яса. Спробуйте заготовку в простому виконанні.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Зливу біла – 3 кг
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Білі сливи промиваємо, розрізаємо на половинки і обережно звільняємо від кісточки. Очищені плоди викладаємо в каструлю і заливаємо склянкою води.
Доводимо сливи до кипіння і варимо на середньому вогні 20 хвилин. Періодично помішуємо вміст.
Знімаємо сливи з вогню, даємо їм трохи охолонути, потім подрібнюємо у блендері або перетираємо через сито. Подрібнюємо часник і перемішуємо його з сливовим пюре.
В плодову суміш всипаємо цукор, сіль, перець і спеції за смаком. Перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо через 5 хвилин.
Стерилізуємо банки, в них розливаємо гарячу сливову аджику. Закриваємо кришками, даємо охолонути і відправляємо на зберігання. Готово!
Абхазька аджика Аджика без оцту Аджика без помідорів Аджика без яблук Аджика з слив Аджика кавказька