Черемша – рослина, яка має такі назви, як «Колба», «Ведмежа цибуля», «Дикий часник». У їжу вживають листя, стебло і цибулину рослини. За смаком черемша нагадує часник, широко використовується в кулінарії. Я пропоную приготувати аджику з черемші з томатною пастою.
Інгредієнти: на 0.6 порц.
- Черемша – 700 гр.
- Томатна паста – 500 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати аджику з черемші з томатною пастою. Підготуйте черемшу для аджики. Вам знадобляться тільки стебла.
Ретельно переберіть і промийте стебла черемші під холодною проточною водою. Викладіть на чисте сухе кухонний рушник і обсушіть. Також можна скористатися паперовими рушниками.
Стебла черемші наріжте на кілька частин і викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Також стебла черемші можна пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.
Потім викладіть отриману масу в глибоку ємність, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість томатної пасти.
Ретельно перемішайте, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння.
Потім додайте необхідну кількість кухонної солі і цукрового піску і ретельно перемішайте.
Масу знову доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Щоб аджика збереглася довше, загорніть її в стерильні банки в гарячому вигляді.
Кришки обдайте окропом.
Гарячу аджику розкладіть по банках. Закрутіть кришками. Переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Якщо хочете зберігати аджику в пластикових контейнерах, то повністю остудіть її і розкладіть по пластикових контейнерів для харчових потреб. Контейнери з аджикою з черемші з томатною пастою зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Аджика без стерилізації Аджика без хрону Аджика кавказька Аджика на зиму Сира аджика Суха аджика