Традиційно аджику готують з помідорів з додаванням гострих спецій. Але останнім часом набирають популярність рецепти з використанням кабачків. Смак кінцеве інший, але також добре поєднується з кашами, картоплею, м’ясом і пастою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 кг
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Масло олію – 250 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Томатна паста – 350 мл
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Часник – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з кабачків без стерилізації? Підготуйте необхідні інгредієнти, щоб вони були під рукою. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть його будь-яким зручним способом.
Кабачки, помийте, зріжте шкірку, м’якоть розділіть на кілька частин. Пропустіть скибочки кабачків через м’ясорубку.
Кабачкову масу перекладіть в каструлю, додайте томатну пасту, часник, лавровий лист, сіль, цукор і соняшникова олія. Доведіть аджику до кипіння, після чого варіть 30-40 хвилин. За п’ять хвилин до готовності додайте в аджику оцет і гострий перець.
Банки і кришки для закаток попередньо стерилізуйте. Розкладіть гарячу аджику по банкам і щільно закрийте їх кришками. Така гостра, але смачна аджика підійде до пельменів, смаженої картоплі, м’яса і пасти.
Приємного апетиту!
Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика на зиму Консервовані кабачки Солодка аджика