Аджика з кабачків і помідорів з гострим перцем – найкраща закуска до м’ясних і картопляних страв! По густоті вона схожа на ікру, але більш пряна, особливо, якщо додати трохи гострого перцю! Така аджика не тільки нагодує, але й зігріє!
Інгредієнти: на 1.8 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Часник – 5 шт.
- Морква – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Помідори свіжі – 800 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець червоний мелений – 2 ст. л.
- Масло олію – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 30 мл
Процес приготування:
Готувати аджику з кабачків і помідорів з гострим перцем легко! Всі овочі промиваємо. Кабачки очистити від шкірки, також видаляємо з кабачків і перців насіння.
Моркву чистимо, а у помідорів видаляємо черешки.
Потім всі овочі подрібнюємо за допомогою блендера, також можна перемолоти їх у м’ясорубці.
Додаємо в масу цукровий пісок, сіль, перець і олію. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо аджику після кипіння 40-50 хв. За 5-7 хв. вливаємо оцет і розмішуємо.
Готову аджику перекладаємо простерилізовані банки і закатуємо металевими кришками. Перевертаємо догори дном і даємо банкам охолонути.
Приємного апетиту!
Аджика з кабачків Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з морквою Аджика з помідорів і перцю Гостра аджика Гострі кабачки на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму