Аджика – сама по собі досить гостра і дуже ароматна приправа, яка чудово поєднується з м’ясними стравами, стравами з птиці. Я хочу поділитися рецептом аджики з кабачків «Тещин язик». Кількість часнику ви можете відрегулювати залежно від смакових уподобань.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Кабачки – 3 кг
  • Часник – 100 гр.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Томатна паста – 700 гр.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики з кабачків? Тещин язик Вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Болгарський перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою.

Очищені овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна скористатися блендером.

Томатну пасту викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість питної води і добре перемішайте до повного розчинення.

Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, рослинної олії і столового оцту. Добре перемішайте і викладіть подрібнені овочі. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть кабачкову аджику приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі. Розкладіть гарячу аджику з кабачків по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу.

Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Решту аджику обов’язково спробуйте після повного остигання.

Приємного апетиту!

Аджика без хрону Аджика з болгарським перцем Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика з перцю Аджика на зиму Гостра аджика Гострі кабачки на зиму Солодка аджика