Аджика з кабачків з болгарським перцем на зиму – неймовірно смачна, пряна закуска. Густа і апетитна, з нею будь-яку страву заграє новими фарбами! Справжня смакота!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Часник – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 300 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Перець червоний мелений – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з кабачків з болгарським перцем на зиму? Всі овочі промиваємо водою. Якщо кабачки зрілі, то краще зняти у них шкірку, щоб не горчили. Також кабачки розрізаємо на половинки і вичищаємо ложкою насіння.
Болгарський перець ріжемо на дві частини, видаляємо насіння. У помідори вирізаємо плодоніжку. Моркву чистимо і промиваємо.
Часник очищаємо від лушпиння і дрібно дробимо ножем.
Тепер всі овочі, крім головок часнику подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо до них цукор, сіль, мелений перець і рослинне масло. Перемішуємо і ставимо на вогонь. Варимо аджику 40 хв. після кипіння. За 10 хв. до готовності додаємо часник і оцет. Розмішуємо.
Розкладаємо аджику по стерилізованим банкам і закатуємо. Залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.
Приємного апетиту!
Аджика Аджика без яблук Аджика з морквою Гостра аджика Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви