Рецепт приготування аджики з хроном в нашій родині прижився досить давно, і ми користуємося їм кожен рік. Аджика повністю складається з сезонних овочів, вартість яких у самий розпал сезону зовсім не велика, а результат приготування завжди відмінний. Завдяки додаванню часнику і хрону аджика виходить досить гострою, але додавання цих інгредієнтів ви можете налаштувати на свій смак.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 2,7 – 2,8 кг
- Помідори свіжі – 900 – 1000 гр.
- Болгарський перець солодкий – 450 гр.
- Морква (середнього розміру) – 3 – 4 шт.
- Часник – 1 склянка
- Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки
- Масло олію – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Корінь хрону – 2 – 3 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з кабачків з хріном, всі овочі добре промиваємо під проточною водою. Чистимо Кабачки від плодоніжки, шкірки і насіння. Розрізаємо кабачок на кілька шматків для того, щоб його зручно було пропускати через м’ясорубку.
Болгарський перець розрізаємо навпіл і чистимо від насіння.
Моркву чистимо від шкірки і промиваємо.
Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом і чистимо від шкірки.
Всі овочі по черзі пропускаємо через м’ясорубку, тоді консистенція аджики буде однорідною.
Подрібнені овочі перекладаємо в емальовану каструлю, додаємо сіль, цукор, рослинну олію, гострий перець і подрібнений корінь хрону. Добре перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь.
На середньому вогні овочі доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо 40-45 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.
За 10 хвилин до закінчення приготування в аджику додаємо пропущений через прес часник і оцет. Варимо до готовності і знімаємо каструлю з вогню.
Готову аджику розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закриваємо прокип’яченими дахами, перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім аджику прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.
Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків Аджика з кабачків і помідорів Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з томатною пастою Аджика з хріном Гострі кабачки на зиму