У багатьох сім’ях знають, що таке доповнення до страви, як аджика, привносить в нього нові яскраві смакові нотки, робить його смак і аромат більш гармонійними. Аджика з кислими яблуками чудово справляється з цими завданнями, та ще й готувати її не так вже і складно. Спробуйте!
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Морква – 10 шт.
- Помідори свіжі – 7 шт.
- Болгарський перець солодкий – 6 шт.
- Яблука – 6 шт.
- Часник – 1.5 шт.
- Перець червоний мелений – 5 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Морква помити, очистити, дрібно нарізати. Помідори помити, видалити плодоніжку, нарізати часточками. Червоний болгарський перець помити, видалити насіння, нарізати шматочками. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати не дуже крупно. Перець червоний гострий помити, очистити від насіння, дрібно нарізати. Часник очистити. За допомогою блендера измельчить морква, помідори, болгарський перець, яблука і перець чилі в пюре.
Перелити овочеве пюре в каструлю, поставити на невеликий вогонь. Варити годину. Після всипати в масу цукор, сіль, влити рослинне масло і оцет. Перемішати і варити ще 20 хвилин. Після зняти овочеву масу з вогню і дати їй охолонути при кімнатній температурі.
Банки і кришки стерилізувати. Залити за допомогою воронки в банки аджику з кислими яблуками.
Закатати банки з аджикою, перевернути їх догори дном і залишити на деякий час.
Готова аджика з кислими яблуками прекрасно зберігається при будь-яких умовах. Насолоджуйтесь!
Аджика Аджика без стерилізації Аджика з гострого перцю Аджика з морквою Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика пальчики оближеш на зиму