Аджика з макухи помідор – простий і швидкий спосіб заготівлі улюблених домашніх овочів. Даний спосіб не передбачає складний дій по підготовці помідорів: їх потрібно тільки промити і подрібнити. І ця обставина ні в якому разі не змінює смакові властивості аджики в гіршу сторону. У цьому легко переконатися, приготувавши аджику згідно з рецептом, який ми представили вашій увазі.
Інгредієнти: на 0.1 л.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 100 гр.
- Цукор-пісок – 5 гр.
- Хрін – 15 гр.
- Сіль – 7 гр.
- Оцет столовий 9% – 20 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування аджики з макухи помідор. Помідори попередньо промиваємо. Потім нарізаємо невеликими скибочками.
Корінь хрону очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Часник очищаємо від лушпиння.
Болгарський перець промиваємо, видаляємо з нього насіння і плодоніжку, потім нарізаємо невеликими шматочками.
Далі всі підготовлені овочі необхідно подрібнити до однорідності. Це можна зробити за допомогою блендера або м’ясорубки.
Все ретельно перемішуємо. Після чого в загальну масу додаємо цукор і сіль.
Туди ж додаємо необхідну кількість столового оцту.
Ще раз ретельно перемішуємо овочеву масу і залишаємо мінімум на три години.
Наше блюдо готове. Залишилося розкласти його в сухі стерилізовані банки і закатати кришками.
Зберігати такі заготовки рекомендується виключно в холодильнику.
Аджика з помідорів Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з хріном і часником Аджика кавказька Аджика класична Сира аджика з хріном