Ратунда – це м’ясистий сорт червоного перцю, який відрізняється від звичайного солодкого тим, що на смак він трохи гострий. Саме з цим сортом перцю ми будемо готувати домашню аджику. Гострий перець і часник додадуть гострі нотки, а помідори трохи пом’якшують смак і додадуть невелику кислинку.
Інгредієнти: на 2 л.
- Перець ратунда – 25 шт.
- Перець чилі – 5 шт.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Часник – 300 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 75 мл
Процес приготування:
Як приготувати аджику з перцю ратунда? Помідори промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони трохи обсохнули. Потім розрізаємо навпіл помідори і видаляємо плодоніжки.
Помідори подрібнюємо в пюре блендером або пропускаємо через м’ясорубку. Томатне пюре викладаємо в глибоку каструлю.
Ратунду і гострий перець промиваємо і викладаємо на рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Подрібнюємо перець на блендері.
Перець викладаємо в каструлю до подрібненим помідорів, потім додаємо сіль і цукор, рослинне масло, перемішуємо і ставимо на вогонь. На середньому вогні доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Часник чистимо, промиваємо і подрібнюємо блендером.
Додаємо часник в каструлю до овочів, добре перемішуємо, проварюємо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.
Гарячу аджику розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном, вкриваємо пледом і залишаємо до повного охолодження. Потім аджику прибираємо в темне прохолодне місце на збереження, де вона може зберігатися до весни.
Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику класична Аджика Кобра Аджика на зиму Грузинська аджика