Хочу поділитися одним зі своїх улюблених рецептів аджики. Таку аджику в нашій родині готують постійно. Процес приготування простий і швидкий. У аджике з помідорів зберігається велика кількість корисних вітамінів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Часник – 200 гр.
- Помідори свіжі – 3,5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль велика – 80 гр.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з помідорів без хрону? Ретельно вимийте помідори, розріжте вздовж і видаліть плодоніжку. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Гіркий перець вимийте, а потім очистіть від насіння і серцевини. Всі інгредієнти пропустити через м’ясорубку. Потім викладіть масу в глибоку ємність. Додайте необхідну кількість кухонної солі, цукрового піску і столового оцту і ретельно перемішайте.
Для отримання більш ніжної консистенції використовуйте занурювальний блендер або кухонний комбайн. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Готову аджику з помідорів без хрону розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками.
Сиру аджику з помідорів без хрону зберігайте в холодильнику. Для густої консистенції аджики вибирайте стиглі м’ясисті помідори.
Готову аджику подавайте на стіл зі свіжим хлібом. Я дуже люблю таку аджику намазати на шматочок житнього хліба, а зверху покласти шматочок солоного сала або копченої грудинки.
Приємного апетиту!
Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів класична Аджика з помідорів, перцю і часнику без варіння Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика