Хочу поділитися одним зі своїх улюблених рецептів аджики. Таку аджику в нашій родині готують постійно. Процес приготування простий і швидкий. У аджике з помідорів зберігається велика кількість корисних вітамінів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Часник – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 3,5 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль велика – 80 гр.

Процес приготування:

Як приготувати аджику з помідорів без хрону? Ретельно вимийте помідори, розріжте вздовж і видаліть плодоніжку. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Гіркий перець вимийте, а потім очистіть від насіння і серцевини. Всі інгредієнти пропустити через м’ясорубку. Потім викладіть масу в глибоку ємність. Додайте необхідну кількість кухонної солі, цукрового піску і столового оцту і ретельно перемішайте.

Для отримання більш ніжної консистенції використовуйте занурювальний блендер або кухонний комбайн. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Готову аджику з помідорів без хрону розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками.

Сиру аджику з помідорів без хрону зберігайте в холодильнику. Для густої консистенції аджики вибирайте стиглі м’ясисті помідори.

Готову аджику подавайте на стіл зі свіжим хлібом. Я дуже люблю таку аджику намазати на шматочок житнього хліба, а зверху покласти шматочок солоного сала або копченої грудинки.

Приємного апетиту!

Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів класична Аджика з помідорів, перцю і часнику без варіння Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика