Аджика з помідорів з хріном – ідеальний соус на будь-який випадок життя. Її можна додавати в супи, соуси і підливи, подавати до м’яса і пасти або використовувати в приготуванні бутербродів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Корінь хрону – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Перець чилі – 3 – 5 шт.
- Часник – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з помідорів з хроном? Овочі вимити. Болгарські і гострі перці очистіть від перегородок і насіння, наріжте м’якоть на кілька частин.
Коріння хрону і часник очистіть. Великі шматки розріжте на кілька дрібних.
Кожен помідор розрізати на чотири частини.
Складіть всі нарізані овочі в гущавину блендера і подрібніть їх до однорідності.
Овочеву масу перекладіть в миску, додайте цукор, сіль і оцет, перемішайте. Розкладіть аджику в чисті простерилізовані банки. Банки щільно закрутіть гвинтовими кришками і приберіть в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Аджика без яблук Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів класична Аджика з хріном Аджика кавказька Аджика Кобра