Аджика з двох видів перцю і слив з часником готується класичним способом: перекрутити в м’ясорубці, поварити і закатати. Нічого складного, а за смаком така аджика помітно відрізняється від своїх побратимів: вона має солодкуватий запах злив і кисло-солодкий смак.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя (сорт Угорка) – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 5 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з злив Угорка? Перебрати сливи, відсортувати пошкоджені і гнилі плоди.

Сливи промити в декількох водах і відкинути на сито або друшляк просохнути.

Із слив витягнути і викинути кісточки.

Пропустити сливи через м’ясорубку з дрібною сіточкою. Поставити каструлю з сливової масою на слабкий вогонь, не додаючи воду. Сливи почнуть булькати і виділять багато соку.

Перці помити, видалити насінну коробку у солодких перців. Часник почистити і пропустити через прес. Додати масу до сливам, дочекатися закипання, варити на слабкому вогні 20 хв

За 5 хв. до закінчення приготування всипати сіль та цукровий пісок, розмішати. Перекласти аджику в простерилізовані банки і закатати стерильними кришками. Перевернути банки на кришки, накрити все теплим пледом і повністю остудити. Перенести загортання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Абхазька аджика Аджика варена Аджика з гострого перцю Аджика пальчики оближеш на зиму Грузинська аджика Сливи на зиму