Для любителів гострих соусів пропоную приготувати аджику із зелених помідорів на зиму. Навіть якщо ви не любите або з якихось інших причин не вживаєте в їжу гострі продукти, все одно приготуйте цю аджику, відрегулювавши кількість гострого перцю і часнику по власним уподобанням.
Інгредієнти: на 10 порц.
- зелені Помідори – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Підготуйте зелені помідори і болгарський перець для аджики, ретельно промийте овочі під проточною водою.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під водою. Зелену цибулю і зелень петрушки ретельно промийте і обсушіть. Гострий перець також вимийте.
Зелені помідори наріжте на кілька частин, попередньо видаливши плодоніжку, болгарський перець і гострий перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте на кілька частин. Зелень подрібніть. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна до однорідної консистенції.
Відміряйте потрібну кількість кухонної солі і цукрового піску. Подрібнену масу викладіть в ємність з товстим дном. Додайте відміряну кількість кухонної солі, цукру і рослинної олії. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, варіть близько 10 хвилин, потім влийте столовий оцет, перемішайте і варіть 5 хвилин і зніміть з вогню.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі. Розкладіть гарячу аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Аджика без хрону Аджика з болгарським перцем Аджика з перцю Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика Кобра Гостра аджика