ажурні Млинці на кефірі – це завжди красиво і незвично. Щоб добитися такої структури у випічці млинців на кефірі, обов’язковою складовою млинцевого тесту повинен бути окріп. Такі млинці краще всього подавати як десерт з густим джемом або варенням.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Окріп – 250 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – за бажанням

Процес приготування:

Готувати ажурні млинці на кефірі просто! У глибоку ємність вилийте кефір. Поставте кип’ятитися чайник.

Розбийте курячі яйця.

Додайте цукровий пісок і сіль.

Скориставшись міксером, ретельно перемішайте рідкі інгредієнти.

Просійте борошно пшеничне з допомогою сита і в кілька прийомів введіть в отриману масу. Добре перемішайте міксером.

Налийте склянку окропу.

Додайте в нього харчову соду і добре розмішайте.

Тонкою цівкою введіть окріп в тісто, постійно перемішуючи міксером.

До отриманого тесту влийте необхідну кількість рослинного масла без запаху. Перемішайте. Затягніть млинцеве тісто харчовою плівкою і залиште відпочити на 20 хвилин.

Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть її краплею олії. Це необхідно зробити тільки перед першим млинцем. З допомогою ополоника налийте трохи тесту.

Рівномірно розподіліть його по всій поверхні.

Коли верх млинця стане матовим, переверніть його на другу сторону за допомогою лопатки і обсмажте ще пару хвилин.

Готові млинці складайте один на одного стопкою, при бажанні промазуючи кожен невеликим шматочком вершкового масла. Подавайте млинці з варенням, сметаною або згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на Масляну Млинці на окропі без молока Оригінальні млинці на Масляну Тонкі млинці