ажурні Млинці на кефірі – це завжди красиво і незвично. Щоб добитися такої структури у випічці млинців на кефірі, обов’язковою складовою млинцевого тесту повинен бути окріп. Такі млинці краще всього подавати як десерт з густим джемом або варенням.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 500 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Окріп – 250 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Масло вершкове – за бажанням
Процес приготування:
Готувати ажурні млинці на кефірі просто! У глибоку ємність вилийте кефір. Поставте кип’ятитися чайник.
Розбийте курячі яйця.
Додайте цукровий пісок і сіль.
Скориставшись міксером, ретельно перемішайте рідкі інгредієнти.
Просійте борошно пшеничне з допомогою сита і в кілька прийомів введіть в отриману масу. Добре перемішайте міксером.
Налийте склянку окропу.
Додайте в нього харчову соду і добре розмішайте.
Тонкою цівкою введіть окріп в тісто, постійно перемішуючи міксером.
До отриманого тесту влийте необхідну кількість рослинного масла без запаху. Перемішайте. Затягніть млинцеве тісто харчовою плівкою і залиште відпочити на 20 хвилин.
Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть її краплею олії. Це необхідно зробити тільки перед першим млинцем. З допомогою ополоника налийте трохи тесту.
Рівномірно розподіліть його по всій поверхні.
Коли верх млинця стане матовим, переверніть його на другу сторону за допомогою лопатки і обсмажте ще пару хвилин.
Готові млинці складайте один на одного стопкою, при бажанні промазуючи кожен невеликим шматочком вершкового масла. Подавайте млинці з варенням, сметаною або згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на Масляну Млинці на окропі без молока Оригінальні млинці на Масляну Тонкі млинці