Якщо ви мрієте готувати ажурні млинці, як пробували у бабусі в дитинстві, рецепт млинців ажурних на молоко вам у цьому допоможе. Приготовані за цим рецептом млинці виходять такими красивими, з ніжною серцевиною і трохи хрусткими краями. Якраз такі, як у дитинстві!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче – 3 склянки
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати ажурні млинці на молоці. Сухі дріжджі в чаші розвести невеликою кількістю теплого молока. Додати дрібку солі і 1 ч. л. цукру. Поставити дріжджі в тепле місце, щоб вони підходили.
Просіяти борошно, додати сіль, цукор і тепле молок. Вбити в масу яйця, додати підійшли дріжджі. Тісто ретельно перемішати до однорідності. Влити в тісто олію, ще раз перемішати. Накрити миску з тістом кришкою і поставити підходити в тепле місце. Тісто має підходити 3 рази (близько 2 годин).
Коли тісто готове, можна приступити до випікання млинців. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Смажити ажурні млинці з двох боків до появи рум’яної золотистої скоринки.
ажурні Млинці на молоці подавати з будь-якою начинкою. Приємного апетиту!
Мереживні млинці на молоці Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці з яйцями Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці Тонкі млинці на молоці з дірочками