Якщо ви мрієте готувати ажурні млинці, як пробували у бабусі в дитинстві, рецепт млинців ажурних на молоко вам у цьому допоможе. Приготовані за цим рецептом млинці виходять такими красивими, з ніжною серцевиною і трохи хрусткими краями. Якраз такі, як у дитинстві!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Молоко коров’яче – 3 склянки
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати ажурні млинці на молоці. Сухі дріжджі в чаші розвести невеликою кількістю теплого молока. Додати дрібку солі і 1 ч. л. цукру. Поставити дріжджі в тепле місце, щоб вони підходили.

Просіяти борошно, додати сіль, цукор і тепле молок. Вбити в масу яйця, додати підійшли дріжджі. Тісто ретельно перемішати до однорідності. Влити в тісто олію, ще раз перемішати. Накрити миску з тістом кришкою і поставити підходити в тепле місце. Тісто має підходити 3 рази (близько 2 годин).


Коли тісто готове, можна приступити до випікання млинців. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Смажити ажурні млинці з двох боків до появи рум’яної золотистої скоринки.

ажурні Млинці на молоці подавати з будь-якою начинкою. Приємного апетиту!

Мереживні млинці на молоці Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці з яйцями Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці Тонкі млинці на молоці з дірочками