Безумовно, у кожної господині є свій фірмовий рецепт приготування кабачкової ікри. Сьогодні ми хочемо додати ще один варіант приготування у вашу скарбничку: додамо в рецепт баклажанів. Цей чудовий овоч чудово поєднується з кабачком, цибулею і морквою, роблячи смак ікри більш ситним і доповнюючи його новими смаковими нотками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Баклажан – 1,5 кг
  • Морква (середня) – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста (середня) – 8 головок
  • Олія соняшникова – 4 – 5 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Томатна паста – 300 гр.

Процес приготування:

Як приготувати баклажанну ікру кабачкову шматочками? Кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і чистимо від шкірки.

Кабачки нарізаємо дрібними кубиками.

Баклажани промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо шкірку. Ріжемо баклажани дрібними кубиками.

Цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин. Потім шаткуємо його дрібними кубиками.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

На попередньо розігріту сковороду з олією викладаємо нарізані баклажани і обсмажуємо їх 5-7 хвилин на середньому вогні. Готові баклажани викладаємо в глибоку ємність, а на сковороду кладемо кабачки. Додаємо трохи олії і обсмажуємо на середньому вогні 8-10 хвилин. Обсмажені кабачки перекладаємо зі сковороди в каструлю до баклажанів. Теж саме робимо з цибулею і морквою.

В каструлі перемішуємо всі обсмажені овочі. Ставимо їх на вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 20-25 хвилин, не забуваючи їх періодично помішувати.

Потім тушковані овочі додаємо сіль, цукор, перець і томатну пасту. Всі інгредієнти добре перемішуємо, робимо повільний вогонь і тушкуємо під кришкою ще 40-50 хвилин, не забуваючи періодично помішувати овочі, щоб вони не пригорали до дна каструлі. По готовності каструлю з овочами знімаємо з вогню.

Готову гарячу ікру розкладаємо по попередньо простерилизованным баночках і закручуємо прокип’яченими кришками.

Залишаємо баночки з ікрою при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо їх на зберігання в холодильник або льох.

Дієтичні страви з кабачків Кабачки з баклажанами на сковороді Кабачки на зиму Кабачки на сковороді швидко і смачно Страви з кабачків на сковороді