Цієї закускою з приголомшливим смаком і гостротою ви здивуєте своїх гостей і близьких. Смак баклажанів обумовлює особливий спосіб консервації. Спробуйте приготувати пару баночок на зиму.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Баклажан – 2.5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 1 бутон
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 120 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати баклажани на зиму гострі з часником, баклажани добре промийте і поріжте на кружечки товщиною до 1 див. Потім перекладіть їх в окремий посуд, посипте сіллю і залиште на півгодини, щоб вони дали сік і пішла гіркота. Після закінчення цього часу баклажани трохи відіжміть і обполосніть холодною водою.
гострого та солодкого перцю видаліть плодоніжки і насіння. Потім перці промийте і поріжте на шматочки. Почистіть головку часнику. Перець і часник подрібніть до стану пюре за допомогою блендера. Пюре перелийте в каструлю, додайте вказане в рецепті кількість рослинного масла, цукру і солі і поваріть на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Потім налийте в каструлю оцет, перемішайте, поваріть 1 хвилину і вимкніть вогонь.
В чисті баночки пошарово укладіть кружечки баклажанів, перекладаючи кожен шар заливкою з перцю. Укладайте компактно, притискаючи овочі ложкою.
Баночки з баклажанами прикрийте кришкою і помістити у велику каструлю з гарячою водою. На дно каструлі покладіть рушник. Вода повинна бути не вище рівня плічок банок. Стерилізуйте баклажани протягом 30 хвилин від початку кипіння води в каструлі і на невеликому вогні. Потім баночки закатаю, переверніть на кришки і залиште на добу під теплим покривалом. Заготівку з баклажанів гострих з часником зберігайте в прохолодному місці.
Їжте на здоров’я!
Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму