Пряні баклажани по-корейськи можна заготовити на зиму і радувати себе ароматною стравою круглий рік. Пікантна закуска підійде для перекусу або як доповнення до м’яса або риби.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Для маринаду: –
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати баклажани на зиму по-корейськи. Моркву очищаємо від шкірки, натираємо на тертці і відправляємо в окремий посуд. Додаємо дві столові ложки солі, перемішуємо і залишаємо настоюватися.

Баклажани промиваємо, нарізаємо на шматочки середнього розміру. Заливаємо водою, додаємо столову ложку солі і доводимо до кипіння. Після чого кип’ятити під кришкою 3 хвилини. Знімаємо з плити і зливаємо воду.

Підготуємо інші інгредієнти. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, болгарський перець – невеликими смужками. Часник і гострий перець – подрібнюємо. Всі продукти з’єднуємо в загальній каструлі. Моркву заздалегідь промиваємо від солі.

Окремо готуємо маринад з олії, оцту, солі, цукру і спецій.
Ретельно перемішуємо і виливаємо його в овочі. Даємо їм настоятися і просочитися спеціями 15-20 хвилин.

Стерилізуємо банки зручним для вас способом, перекладаємо туди готову закуску, закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання.

Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму