Пряні баклажани по-корейськи можна заготовити на зиму і радувати себе ароматною стравою круглий рік. Пікантна закуска підійде для перекусу або як доповнення до м’яса або риби.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Для маринаду: –
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати баклажани на зиму по-корейськи. Моркву очищаємо від шкірки, натираємо на тертці і відправляємо в окремий посуд. Додаємо дві столові ложки солі, перемішуємо і залишаємо настоюватися.
Баклажани промиваємо, нарізаємо на шматочки середнього розміру. Заливаємо водою, додаємо столову ложку солі і доводимо до кипіння. Після чого кип’ятити під кришкою 3 хвилини. Знімаємо з плити і зливаємо воду.
Підготуємо інші інгредієнти. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, болгарський перець – невеликими смужками. Часник і гострий перець – подрібнюємо. Всі продукти з’єднуємо в загальній каструлі. Моркву заздалегідь промиваємо від солі.
Окремо готуємо маринад з олії, оцту, солі, цукру і спецій.
Ретельно перемішуємо і виливаємо його в овочі. Даємо їм настоятися і просочитися спеціями 15-20 хвилин.
Стерилізуємо банки зручним для вас способом, перекладаємо туди готову закуску, закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання.
Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму