Баклажани шматочками в пікантній заправці набувають неповторний смак і аромат. В одній банці у вас буде чудова овочева закуска до будь-яких страв і відмінний гострий соус.
Інгредієнти: на 7 арк.
- Баклажан – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Яблука – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Перець чилі – 3 шт.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Сіль велика – 100 гр.
- Часник – 3 головки
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Масло соняшникове – 0,5 л.
- Оцет столовий 9% – 0.75 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування баклажанів в аджике з яблуками? Баклажани добре промийте, обсушіть рушником і наріжте кружальцями по 1,5 см. шириною. Перці і помідори вимийте. У перцю виріжте коробочку з насінням, у помідорів – плодоніжку. Нарізайте їх великими шматками. Часник почистіть і сполосніть. Моркву очистіть і промийте. Яблука вимийте, розріжте на частини, вирізаючи серцевину.
Підготовлені овочі без баклажанів подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера в однорідну кашку. Перекладіть її в таз або каструлю.
Засипте сіль, цукор і залийте масло в заготовку. Ретельно розмішайте масу.
На середньому вогні доведіть заготовку до кипіння і на малому вогні, часто помішуючи, варіть 7 хвилин.
Укладіть в вариво шматочки баклажанів.
Продовжите готування ще 20 хвилин, не забуваючи помішувати.
За 5 хвилин до закінчення готування додайте оцет, перемішайте і доведіть приготування до кінця.
Розподіліть заготовку по простерилизованным банкам, намагаючись спочатку покласти побільше баклажанів, а потім до верху наповнюючи соусом. Переверніть тару і укутайте на добу.
Приємного апетиту!
Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів без стерилізації на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму