Баклажани шматочками в пікантній заправці набувають неповторний смак і аромат. В одній банці у вас буде чудова овочева закуска до будь-яких страв і відмінний гострий соус.


Інгредієнти: на 7 арк.

  • Баклажан – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Яблука – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Сіль велика – 100 гр.
  • Часник – 3 головки
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Масло соняшникове – 0,5 л.
  • Оцет столовий 9% – 0.75 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування баклажанів в аджике з яблуками? Баклажани добре промийте, обсушіть рушником і наріжте кружальцями по 1,5 см. шириною. Перці і помідори вимийте. У перцю виріжте коробочку з насінням, у помідорів – плодоніжку. Нарізайте їх великими шматками. Часник почистіть і сполосніть. Моркву очистіть і промийте. Яблука вимийте, розріжте на частини, вирізаючи серцевину.

Підготовлені овочі без баклажанів подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера в однорідну кашку. Перекладіть її в таз або каструлю.

Засипте сіль, цукор і залийте масло в заготовку. Ретельно розмішайте масу.

На середньому вогні доведіть заготовку до кипіння і на малому вогні, часто помішуючи, варіть 7 хвилин.

Укладіть в вариво шматочки баклажанів.

Продовжите готування ще 20 хвилин, не забуваючи помішувати.

За 5 хвилин до закінчення готування додайте оцет, перемішайте і доведіть приготування до кінця.

Розподіліть заготовку по простерилизованным банкам, намагаючись спочатку покласти побільше баклажанів, а потім до верху наповнюючи соусом. Переверніть тару і укутайте на добу.

Приємного апетиту!

Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів без стерилізації на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму