Літо – саме час робити різноманітні закачування на зиму! А тому не полінуйтеся заготовити соковиті баклажани в маринаді. Баклажани зберігаються як свіжі, а пряний маринад тільки покращує їх смак і робить ще апетитніше. Баночка такого ласощі точно порадує вас взимку!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баклажан – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 6 бутонів
- Кріп – 1 гілка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 20 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Масло соняшникове – 60 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування баклажанів в маринаді на зиму. Баклажани промиваємо водою і розрізаємо досить великими кубиками.
В каструлю, заливаємо воду, соняшникова олія, засипаємо цукор і сіль. Доводимо воду до кипіння і варимо до повного розчинення сипучих продуктів.
Тепер відправляємо в каструлю баклажани і проварюємо їх протягом 5 хв
Додаємо у воду лавровий лист, оцет, горошини перцю і кріп з гвоздикою. Варимо ще 1-2 хв. і перекладаємо баклажани в стерилізовані банки. Заливаємо маринадом і закатуємо. Залишаємо загортання в теплі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму