Літо – саме час робити різноманітні закачування на зиму! А тому не полінуйтеся заготовити соковиті баклажани в маринаді. Баклажани зберігаються як свіжі, а пряний маринад тільки покращує їх смак і робить ще апетитніше. Баночка такого ласощі точно порадує вас взимку!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баклажан – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 6 бутонів
  • Кріп – 1 гілка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Масло соняшникове – 60 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування баклажанів в маринаді на зиму. Баклажани промиваємо водою і розрізаємо досить великими кубиками.

В каструлю, заливаємо воду, соняшникова олія, засипаємо цукор і сіль. Доводимо воду до кипіння і варимо до повного розчинення сипучих продуктів.

Тепер відправляємо в каструлю баклажани і проварюємо їх протягом 5 хв

Додаємо у воду лавровий лист, оцет, горошини перцю і кріп з гвоздикою. Варимо ще 1-2 хв. і перекладаємо баклажани в стерилізовані банки. Заливаємо маринадом і закатуємо. Залишаємо загортання в теплі до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму