Апетитний кекс на десерт приготувати швидко і легко. Пишна й рум’яна випічка вийде навіть без яєць, ніжне бананове тісто зробить блюдо соковитим і смачним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Банан – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 25 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ізюм – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати банановий кекс без яєць. Ретельно розминаємо банани до стану кашки і додаємо масло. Перемішуємо.

Змішуємо борошно з розпушувачем, звичайним цукром і ванільним. Додаємо суху суміш до бананової.

Перемішуємо тісто лопаткою. Збивати не потрібно, достатньо отримання однорідної маси.

При бажанні можна додати в тісто родзинки і перемішати.


Форму для запікання змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 35-40 хвилин.

Готовність кексу можна перевіряти зубочисткою. Протикаємо тісто, і якщо воно трохи приливає до дерев’яній паличці, то залишаємо в духовці ще ненадовго.

Дістаємо готовий кекс з духовки і даємо йому трохи охолонути. Після цього можна нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту.

Бананові кекси без вершкового масла Кекс з родзинками класичний Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без яєць Кекси з сухофруктами Кекси на рослинному маслі Пісні кекси