Апетитний кекс на десерт приготувати швидко і легко. Пишна й рум’яна випічка вийде навіть без яєць, ніжне бананове тісто зробить блюдо соковитим і смачним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Банан – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванілін – 25 гр.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Ізюм – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати банановий кекс без яєць. Ретельно розминаємо банани до стану кашки і додаємо масло. Перемішуємо.
Змішуємо борошно з розпушувачем, звичайним цукром і ванільним. Додаємо суху суміш до бананової.
Перемішуємо тісто лопаткою. Збивати не потрібно, достатньо отримання однорідної маси.
При бажанні можна додати в тісто родзинки і перемішати.
Форму для запікання змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 35-40 хвилин.
Готовність кексу можна перевіряти зубочисткою. Протикаємо тісто, і якщо воно трохи приливає до дерев’яній паличці, то залишаємо в духовці ще ненадовго.
Дістаємо готовий кекс з духовки і даємо йому трохи охолонути. Після цього можна нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту.
Бананові кекси без вершкового масла Кекс з родзинками класичний Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без яєць Кекси з сухофруктами Кекси на рослинному маслі Пісні кекси