Самим смачним виходить бешбармак в домашніх умовах, приготований з цієї домашньої курки і яєчної локшини, замішаної своїми руками. З магазинних продуктів таке блюдо не виходить.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка (домашня) – 1 кг
  • Вода – 3 л
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Для тіста: –
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 100 – 300 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування бешбармака з курки в домашніх умовах. Курку добре промийте, наріжте на шматки і помістіть в каструлю. Залийте м’ясо холодною водою і доведіть до кипіння. Потім зніміть з поверхні пінку і варіть курку на невеликому вогні до повної готовності. М’ясо посоліть, коли воно вже майже звариться.

Жир з поверхні бульйону зніміть в окремий посуд. У ньому можете залишити трохи курячого бульйону.

Цибулини почистіть, наріжте на тонкі кільця і перекладіть до жиру. Додайте до цибулі лаврушку, чорний мелений перець цибулю і тушкуйте на маленькому вогні протягом 15 хвилин.

Поки гаситься цибулю, замісіть тісто з яєць, борошна і солі. Тісто добре рукою вимісіть і залиште на 15 хвилин для відпочинку. Потім тісто розкачати в тонкий лист і наріжте на шматочки довільних розмірів і форми. Дістаньте з бульйону зварене куряче м’ясо і помістіть в бульйон приготовану бешбармаковую локшину. Поваріть її 5 хвилин від початку кипіння. Відварну локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо.

Куряче м’ясо відокремте від кісточки, наріжте на шматочки і покладіть поверх локшини. Страву полийте соусом з тушкованим луком.

Бешбармак з курки по-домашньому готовий. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з курки Бешбармак класичний