Самим смачним виходить бешбармак в домашніх умовах, приготований з цієї домашньої курки і яєчної локшини, замішаної своїми руками. З магазинних продуктів таке блюдо не виходить.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка (домашня) – 1 кг
- Вода – 3 л
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Для тіста: –
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 100 – 300 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування бешбармака з курки в домашніх умовах. Курку добре промийте, наріжте на шматки і помістіть в каструлю. Залийте м’ясо холодною водою і доведіть до кипіння. Потім зніміть з поверхні пінку і варіть курку на невеликому вогні до повної готовності. М’ясо посоліть, коли воно вже майже звариться.
Жир з поверхні бульйону зніміть в окремий посуд. У ньому можете залишити трохи курячого бульйону.
Цибулини почистіть, наріжте на тонкі кільця і перекладіть до жиру. Додайте до цибулі лаврушку, чорний мелений перець цибулю і тушкуйте на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
Поки гаситься цибулю, замісіть тісто з яєць, борошна і солі. Тісто добре рукою вимісіть і залиште на 15 хвилин для відпочинку. Потім тісто розкачати в тонкий лист і наріжте на шматочки довільних розмірів і форми. Дістаньте з бульйону зварене куряче м’ясо і помістіть в бульйон приготовану бешбармаковую локшину. Поваріть її 5 хвилин від початку кипіння. Відварну локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо.
Куряче м’ясо відокремте від кісточки, наріжте на шматочки і покладіть поверх локшини. Страву полийте соусом з тушкованим луком.
Бешбармак з курки по-домашньому готовий. Можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з курки Бешбармак класичний