Приготувати на вечерю гриби, смажені з цибулею та картоплею, вміє кожна господиня. Але важливо готувати їх правильно, щоб максимально збереглися смак і корисні якості цих продуктів. Готувати будемо зі свіжими білими грибами, хоча можна взяти сухі або консервовані. Вам пропонується посмажити гриби на свинячому шпику замість традиційного рослинного масла.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби – 500 гр.
- Сало свиняче – 100 гр.
- Картопля – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Кмин – за смаком
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Як приготувати білі гриби смажені з цибулею та картоплею? Свіжі білі гриби очистіть від сміття, добре промийте холодною водою і наріжте на тонкі скибочки.
Свиняче сало (шпик) наріжте на тонку соломку і розділіть на дві частини.
Почистіть цибулини, наріжте їх на чверть колечка. На сковорідці розтопити половину нарізаного шпику і обсмажте в ньому цибулю до прозорості.
Потім покладіть в сковороду нарізані білі гриби, додайте сметану і тушкуйте на невеликому вогні до готовності грибів і випарювання рідини.
Картопля (в мундирах або очищений) відваріть до готовності і наріжте його на брусочки. Потім обсмажте картоплю з рештою шпиком на іншій сковорідці. Смажте картоплю на великому вогні, щоб він став золотистим.
Обсмажену картоплю перекладіть до грибів, додайте за смаком сіль і кмин, перемішайте і посмажте все на невеликому вогні протягом 2-5 хвилин.
Приготоване блюдо розкладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти