У кожної господині свої способи і улюблені рецепти приготування великодніх пасок. Але всіх об’єднує одне – кожен паска тільки виграє, якщо покрити його глазур’ю. Варіантів покриття також існує безліч, і відмічено, що особливо цінується та глазур, яка добре тримається на поверхні і не тріскається при нарізуванні випічки. Саме така глазур і запропонована в даному рецепті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Яєчний білок – 2 шт.
- Вода гаряча – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Желатин харчовий – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати білкову глазур для паски з желатином. Яйця розбиваємо і ділимо на жовтки і білки.
Білки поміщаємо в об’ємну миску і збиваємо міксером до отримання крутий, щільною, стійкої піни. Підсипаємо цукровий пісок і ванільний цукор і продовжуємо збивати, поки всі крупинки не розчиняться. Якщо не домогтися розчинення, то готової глазурі кристалики будуть похрустывать на зубах.
В окрему ємність висипаємо желатин і заливаємо його зазначеною кількістю гарячої води. Перемішуємо і залишаємо для набухання на десять-п’ятнадцять хвилин. Потім желатинову масу нагріваємо на водяній бані до повної однорідності.
Гарячу желатинову масу вливаємо тонкою цівкою в білки, одночасно збиваючи міксером. Після додавання всієї желатинової маси збиваємо ще десять-п’ятнадцять секунд.
Готову глазур відразу ж використовуємо за призначенням – покриваємо поверхню пасок. Маса дуже швидко твердіє і стає щільною. Тому важливо приступити до прикраси випічки негайно.
Приємного апетиту!
Великодні паски без молока Глазур для паски без цукрової пудри Глазур для пасок, яка не обсипається і не липне Глазур з цукру і білків для паски Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень Страви на Великдень