Крем має дуже приємну шовковисту текстуру. Завдяки інтенсивному взбиванню також він досить повітряний. Цукор в крем додається у вигляді гарячого сиропу – це забезпечує характерну м’якість, податливість готового крему, але в той же час і щільність. Поєднання білків, приготованих за такий заварний технології, з вершковим маслом гарантує хорошу стабільність і стійкість крему, що дозволяє успішно використовувати його для вирівнювання тортів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 35 гр.
  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Лимонна кислота – 3 г.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати білково-масляний крем для вирівнювання торта? Білки поміщаємо в ємність для збивання. Починаємо збивати продукт на високій швидкості. У процесі збивання додаємо ванілін. Працюємо міксером, щоб маса стала формувати виразні піки.

Для приготування цукрового сиропу у сотейник поміщаємо вказану кількість цукрового піску і вливаємо до нього воду. Перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння і при помішуванні варимо рідину до великих міхурів і жовтого відтінку. Орієнтовно на це піде п’ять-шість хвилин. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту, добре перемішуємо і знімаємо сотейник з плити.

Тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп у білки, не припиняючи інтенсивного збивання. Виливаємо весь обсяг солодкої рідини і продовжуємо працювати міксером до тих пір, поки крем не охолоне до кімнатної температури.

Додаємо добре розм’якшене вершкове масло невеликими порціями. Після першої порції білки почнуть разжижаться – це нормально. У процесі подальшого додавання можна буде спостерігати невелике розшарування маси – це теж в межах норми. Вводимо весь обсяг масла і продовжуємо збивати.

Коли консистенція крему стане однорідною, густою, блискучою і глянсовою, роботу міксера припиняємо – крем готовий. Його можна використовувати відразу або помістити в холодильник до моменту застосування. Якщо маса після холодильника занадто густа, трохи збийте її міксером – еластичність відновиться.

Приємного апетиту!

Білковий крем для вирівнювання торта Білковий крем для торта Білково-масляний крем для вирівнювання торта Вершковий крем для торта Масляний крем для вирівнювання торта Масляний крем для торта Торти