Білково-заварний крем – дуже смачна і поживна начинка для тістечок, трубочок і кошиків. Завдяки своїй легкості і красі він додасть краси і урочистості будь-яких десертів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Вода – 60 мл
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати білково-заварний крем на 3 білки, білки відокремте від жовтків.
Збийте білки в чистій сухій мисці міксером до стану щільною білої піни.
У каструлю влийте воду, всипте цукор і поставте на вогонь. Зваріть густий цукровий сироп. Готовий сироп починає злегка золотитися і з нього можна скачати щільний кульку.
Тонкою цівкою вливайте гарячий сироп у збиті білки і додайте лимонну кислоту.
Продовжуйте збивати крем міксером ще 5-7 хвилин.
Білково-заварний крем виходить щільним, блискучим і добре тримає свою форму.
Його можна використовувати для наповнення та прикраси будь-яких домашніх десертів.
Приємного апетиту!
Білковий заварний крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Заварний крем для торта Крем для торта Торти