Білково-заварний крем з желатином може стати цікавим доповненням для ваших домашніх тортів і тістечок. За смаком і консистенцією він нагадує знамените ласощі «Пташине молоко».
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванільна есенція – 6 – 8 крапель
- Желатин харчовий – 17 гр.
- Лимонна кислота – 0,4 ч. л.
- Масло соняшникове – 25 мл
Процес приготування:
Як почати готувати білково-заварний крем з желатином? Желатин залийте 40 мл холодної води, перемішайте і поставте в мікрохвильовку на 40-45 секунд. Желатин повинен розчинитися, але не дійти до кипіння.
акуратно відокремте Білки від жовтків, перекладіть їх у суху чисту ємність і збийте до густої білої піни.
У каструлі змішайте цукор, воду і лимонну кислоту. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння, варіть до загустіння.
У збиті білки тонкою цівкою введіть гарячий цукровий сироп, не припиняйте працювати міксером. Крем повинен добре збільшитися в об’ємі.
Потім влийте желатинову масу і ванільну есенцію, збивайте ще кілька хвилин.
Отриманий білково-заварний крем з желатином розлийте по формочках, поставте їх на 1,5-2 години в холодильник.
Отримане застигле желе можна подавати як окремий десерт або використовувати для прикрашання тортів.
Приємного апетиту!
Білковий крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта Крем для прикраси торта, який тримає форму