Щоб білковий крем вийшов щільним і добре тримає форму, для збивання використовуємо чистий та абсолютно суху посуд. При розбивання яєць та відділенні білки від жовтків, стежимо, щоб останні не потрапили до білків – це все зіпсує. Також помічено, що білки набагато краще збиваються, якщо яйця не ідеально свіжі і встигли полежати в холодильнику кілька днів. Важлива і технологія приготування крему – а це докладно розписано в рецепті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 270 гр.
  • Вода – 90 гр.
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати білковий крем для прикраси торта, який добре тримає форму, відокремлюємо білки від жовтків. Зручно це робити за допомогою спеціального роздільника у вигляді перфорованої ложки. Якщо такого немає, що можна робити це, обережно перекладаючи жовток з однієї половинки розбитого яйця в іншу. Важливо не пошкодити оболонку жовтка, щоб ні краплі його не потрапило в крем. Білки поміщаємо в ємність для збивання і відправляємо в холодильник.

Поки білки охолоджуються, в сотейник висипаємо цукровий пісок і вливаємо воду у зазначеній кількості. Ставимо посуд на плиту і доводимо вміст до кипіння.

Варимо сироп при активному кипінні і постійному помішуванні до помітного загустіння і жовтуватого відтінку. Орієнтовно на це йде п’ять-сім хвилин. В кінці приготування додаємо лимонну кислоту, добре перемішуємо і знімаємо сотейник з сиропом з плити.

Білки дістаємо з холодильника і починаємо збивати. Звичайно, для цих цілей важливо мати потужний міксер. Працюємо, поки не вийде густа стійка піна.

Не припиняючи роботи міксера, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп у білки. Важливо в цей час активно збивати масу, щоб солодка рідина рівномірно вводилася в загальну масу, а білки не заварилися шматочками від високої температури сиропу.

Після введення цукрового сиропу продовжуємо збивати крем ще п’ять-сім хвилин. Маса повинна придбати глянцевий блиск, стати щільною та стійкою. Температура крему повинна охолонути до кімнатної.

Крем готовий. Він дуже стійкий, податливий і відмінно приймає задану форму. Поверхня може віддавати легким білим перламутром.

Поміщаємо крем кондитерський мішок з потрібною насадкою і відсаджуємо декорації на торт. Будь-які трояндочки, розетки і листочки, виконані з такого крему, залишаться в первозданному вигляді до моменту подачі торта.

Приємного апетиту!

Білковий крем для прикраси торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта квітами Крем для прикраси торта, який тримає форму Торти