Смачний бісквіт – основа будь-якого торта. Бісквіт на кефірі виходить повітряним, м’яким і дуже апетитним. Залишиться тільки підібрати кремову начинку!
Інгредієнти: на 1 порц.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквіта для торта на кефірі? Борошно просіваємо через ситечко, щоб бісквіт вийшов повітряним.
Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно добре розм’якло. Змішуємо яйця і вершкове масло і збиваємо до однорідної маси.
Поступово всипаємо борошно і розмішуємо. Потім додаємо гашену оцтом соду, сіль і цукор. Розмішуємо.
Вливаємо кефір і перемішуємо.
Тепер беремо круглу форму, на дно кладемо пергаментний папір. І виливаємо тісто.
Ставимо форму в розігріту заздалегідь духову піч і випікаємо при температурі 200 гр. протягом 30-40 хв. Бісквіт повинен добре пропектися і зарум’яниться.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт на кефірі Ванільний бісквіт Вологий бісквіт