Смачний бісквіт – основа будь-якого торта. Бісквіт на кефірі виходить повітряним, м’яким і дуже апетитним. Залишиться тільки підібрати кремову начинку!


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквіта для торта на кефірі? Борошно просіваємо через ситечко, щоб бісквіт вийшов повітряним.

Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно добре розм’якло. Змішуємо яйця і вершкове масло і збиваємо до однорідної маси.

Поступово всипаємо борошно і розмішуємо. Потім додаємо гашену оцтом соду, сіль і цукор. Розмішуємо.

Вливаємо кефір і перемішуємо.

Тепер беремо круглу форму, на дно кладемо пергаментний папір. І виливаємо тісто.


Ставимо форму в розігріту заздалегідь духову піч і випікаємо при температурі 200 гр. протягом 30-40 хв. Бісквіт повинен добре пропектися і зарум’яниться.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт на кефірі Ванільний бісквіт Вологий бісквіт