Бісквіт «Маргарита» ніжний і повітряний пиріг, приготування якого не складе великої праці. Для бісквіта не потрібно відокремлювати білки від жовтків, що значно полегшує процес приготування випічки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт Маргарита? Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, дайте їм зігрітися при кімнатній температурі. Візьміть глибоку ємність, розбийте курячі яйця і почніть збивати з допомогою міксера на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість і всипаючи потроху цукровий пісок і ванільний цукор. Збивайте масу до щільної піни.

В отриману масу просійте через сито борошно пшеничне вищого сорту, кукурудзяний крохмаль і розпушувач, акуратно перемішуючи рухами знизу вгору, доведіть до однорідної консистенції.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані і акуратно влийте в отримане тісто, перемішайте.

Візьміть високу роз’ємну форму, борти і дно змастіть невеликою кількістю вершкового масла і акуратно перемістіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Попередньо розігрійте духовку і помістіть форму для випічки. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою.

Вийміть форму з духовки і дайте бісквіту охолонути протягом 15 хвилин у формі. Акуратно, поддевом гострим ножем, проведіть по бортику і зніміть форму. Дайте бісквіту повністю охолонути на решітці, зверху присипте цукровою пудрою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт