Бісквіт «Маргарита» ніжний і повітряний пиріг, приготування якого не складе великої праці. Для бісквіта не потрібно відокремлювати білки від жовтків, що значно полегшує процес приготування випічки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт Маргарита? Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, дайте їм зігрітися при кімнатній температурі. Візьміть глибоку ємність, розбийте курячі яйця і почніть збивати з допомогою міксера на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість і всипаючи потроху цукровий пісок і ванільний цукор. Збивайте масу до щільної піни.
В отриману масу просійте через сито борошно пшеничне вищого сорту, кукурудзяний крохмаль і розпушувач, акуратно перемішуючи рухами знизу вгору, доведіть до однорідної консистенції.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані і акуратно влийте в отримане тісто, перемішайте.
Візьміть високу роз’ємну форму, борти і дно змастіть невеликою кількістю вершкового масла і акуратно перемістіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Попередньо розігрійте духовку і помістіть форму для випічки. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою.
Вийміть форму з духовки і дайте бісквіту охолонути протягом 15 хвилин у формі. Акуратно, поддевом гострим ножем, проведіть по бортику і зніміть форму. Дайте бісквіту повністю охолонути на решітці, зверху присипте цукровою пудрою і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт