Бісквіт на згущеному молоці – чудовий ароматний кекс з щільною, але м’якою текстурою. Бісквіт готується просто і не вимагає великих зусиль. Використовувані інгредієнти для домашньої випічки недорогі і знайдуться в холодильнику запасливой господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко згущене – 370 гр.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт на згущеному молоці? Курячі яйця розбийте в глибоку миску.
Додайте сіль і збийте за допомогою міксера на високих обертах до стану пишної піни.
Влийте згущене молоко і перемішайте міксером.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і влийте яєчну масу. Ретельно перемішайте міксером на малих обертах.
З допомогою сита просіяти у яєчну масу пшеничне борошно і розпушувач.
Скориставшись міксером, доведіть масу до однорідної консистенції. Додайте ванільний цукор і ще раз перемішайте.
Підготуйте форму для випічки. Застеліть папером для випічки, акуратно перекладіть тісто. Тісто рівномірно розподіліть за допомогою силіконової лопатки. Форму помістіть в розігріту духовку і випікайте близько півгодини при температурі 180 градусів.
Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою – вона повинна бути суха. Акуратно вийміть гарячу форму з духовки і дайте охолонути близько 30 хвилин. Потім акуратно вийміть бісквіт з форми.
Готовий бісквіт подавайте на стіл.
Приємного чаювання!
Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт на згущеному молоці Ванільний бісквіт класичний Бісквіт