Бажаєте порадувати близьких смачним бісквітом, але не знаєте на якому з варіантів зупинитися? Пропонуємо віддати перевагу перевіреному роками рецептом класичного шоколадного бісквіта, який відрізняється ніжністю і легкістю. Крім того, приготувати такий десерт зовсім не так складно, як це може здатися на перший погляд.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати шоколадний бісквіт. Відокремлюємо в розбитих яйцях білки від жовтків. Жовтки необхідно з’єднати з цукром і ретельно збиваємо за допомогою міксера.

Потім приступимо до взбиванню білків. Їх необхідно збивати до тих пір, поки вони не перетворяться в щільну піноподібну масу.

В глибоку миску відправляємо просіяне борошно. Туди ж додаємо какао-порошок.

Збиті білки з’єднуємо з жовтково-цукровою масою, перемішуємо і відправляємо в миску з борошном і какао. Отриману масу слід дуже добре перемішати. В іншому випадку тісто не вийде м’яким і повітряним.

У форму для випікання, змащену маслом, виливаємо тісто і відправляємо його в духовку, розігріту до 170 градусів на сорок хвилин.

Після закінчення зазначеного часу готовність тіста необхідно перевірити, проткнув його зубочисткою. Готовий бісквіт не буде прилипати до зубочистці.

Дайте бісквіту охолонути.

За бажанням прикрасьте десерт ягодами, цукровою пудрою, крихтами печива.

Приємного апетиту!

Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт з какао класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт