Бісквіт в силіконовій формі зручно випікати як в мікрохвильовій печі, так і в духовій шафі. Силіконові форми не потрібно додатково змащувати маслом, до них нічого не прилипає. Саме тому в них зручно готувати дієтичні десерти і низькокалорійну випічку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 10 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Насіння соняшнику – 3 ст. л.
  • Горіхи – 3 ст. л.
  • Сухофрукти – 3 ст. л.
  • Цукати – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування бісквіта в силіконовій формі. У глибокій ємності з’єднайте курячі яйця з цукровим піском і рослинним маслом. Ретельно перемішайте віночком.

Візьміть другу ємність і з’єднайте в ній пшеничне борошно з какао порошком і розпушувачем. Також перемішайте віночком.

Додайте насіння, горіхи, сухофрукти або цукати. У мене були насіння. З’єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Добре перемішайте.

Поступово вливаючи молоко, доведіть до однорідної консистенції.

У підготовлену заздалегідь силіконову форму акуратно перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.

Форму поставте в мікрохвильову піч і випікайте протягом п’яти хвилин на максимальній потужності.

Після звукового сигналу вийміть силіконову форму з мікрохвильової печі. Дайте бісквіту охолонути і акуратно перемістіть його на тарілку. Заваріть запашну каву або чай і насолоджуйтеся смачним десертом.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт з какао Бісквіт з рослинним маслом