Бісквіт в силіконовій формі зручно випікати як в мікрохвильовій печі, так і в духовій шафі. Силіконові форми не потрібно додатково змащувати маслом, до них нічого не прилипає. Саме тому в них зручно готувати дієтичні десерти і низькокалорійну випічку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Борошно пшеничне – 8 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Молоко коров’яче – 10 ст. л.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Насіння соняшнику – 3 ст. л.
- Горіхи – 3 ст. л.
- Сухофрукти – 3 ст. л.
- Цукати – 3 ст. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування бісквіта в силіконовій формі. У глибокій ємності з’єднайте курячі яйця з цукровим піском і рослинним маслом. Ретельно перемішайте віночком.
Візьміть другу ємність і з’єднайте в ній пшеничне борошно з какао порошком і розпушувачем. Також перемішайте віночком.
Додайте насіння, горіхи, сухофрукти або цукати. У мене були насіння. З’єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Добре перемішайте.
Поступово вливаючи молоко, доведіть до однорідної консистенції.
У підготовлену заздалегідь силіконову форму акуратно перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
Форму поставте в мікрохвильову піч і випікайте протягом п’яти хвилин на максимальній потужності.
Після звукового сигналу вийміть силіконову форму з мікрохвильової печі. Дайте бісквіту охолонути і акуратно перемістіть його на тарілку. Заваріть запашну каву або чай і насолоджуйтеся смачним десертом.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт з какао Бісквіт з рослинним маслом