Бісквіт – просте у приготуванні частування до чаю. У кожної господині є свій ідеальний рецепт. Я раджу приготувати бісквіт з фруктами. Таким чином, простий пиріг перетвориться в чудовий торт з ароматною фруктової прошарком і ніжним вершковим кремом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 175 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Для прошарку: –
- Слива синя – 600 гр.
- Яблука – 400 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Коньяк – 30 мл
- Кориця – за смаком
- Аніс – за смаком
- Для крему: –
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 35 гр.
- Вершки 33% або Вершки 30% або Вершки 26% – 220 мл
- Масло вершкове – 120 гр.
- Ванілін – на кінчику ножа
Процес приготування:
Як приготувати бісквіт з фруктами? Підготуйте необхідні продукти для бісквіта. Курячі яйця розбийте в глибоку ємність і з допомогою міксера збийте, поступово додаючи цукровий пісок і збільшуючи швидкість. Вершкове масло розтопіть на водяній бані і остудіть. Кукурудзяний крохмаль з’єднайте з пшеничним борошном і просійте через сито до яєчної маси, додайте розтоплене вершкове масло.
Акуратними рухами знизу вгору за допомогою силіконової лопатки перемішайте. Дно підготовленої рознімної форми застелити пекарської папером, акуратно перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
Зверху накрийте попередньо змащену вершковим або рослинним маслом фольгою. Форму помістіть в розігріту духовку до 170 градусів і випікайте протягом 25 хвилин.
Тим часом приготуйте крем. Кукурудзяний крохмаль висипте в каструлю з товстим дном, залийте жирними вершками і розчиніть. Додайте цукровий пісок і ванілін. Введіть по одному курячі яйця, добре перемішуючи віночком. Поставте на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Потім зніміть з вогню.
Охолодіть крем, додайте розм’якшене вершкове масло і добре збийте міксером.
Яблука і половину злив ретельно помийте, обсушити, дрібно наріжте, попередньо видаливши кісточки і серцевину. Родзинки переберіть, промийте і просушіть. Підготовлені інгредієнти викладіть в сотейник з товстим дном, додайте 2/3 цукрового піску, корицю і аніс. Готуйте на середньому вогні близько 15 хвилин.
Решту сливи добре помийте, обсушити, наріжте навпіл, витягуючи кісточки. У невелику каструлю викладіть 50 грамів цукру, додайте коньяк і 50 мл питної води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, покладіть половинки слив і варіть 3 хвилини. Потім зніміть з вогню і остудіть сливи, не витягуючи з сиропу.
Після закінчення часу вийміть форму з бісквітом з духовки. Дайте йому трохи охолонути і акуратно перемістіть на решітку до повного охолодження. Розділіть бісквіт на два коржі. Просочіть сиропом. Викладіть перший корж на блюдо, змащене кремом, рівномірно розподіліть фруктову прошарок і половину крему.
Накрийте другим коржем, ретельно змастити його кремом.
Боки торта добре промажте залишилися кремом, зверху розподіліть карамелізовані сливи. Дайте бісквіту просочитися мінімум 2 години в холодильнику. Заваріть ароматний кави і насолодитися смачним фруктовим десертом.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт классический Ванільний бісквіт Масляний бісквіт