Бісквітний пиріг можна приготувати як десерт до чаювання або використовувати як корчі для торта. Найголовніше для бісквіта – щоб він вийшов пишний і добре пропікся. Цей варіанту приготування бісквіта на кефірі складається з доступних продуктів і готується швидко.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Ванілін – 2 гр.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт з кефіру? Заздалегідь дістаньте масло, яйця та кефір для придбання ними кімнатної температури. Борошно просійте 2 рази в суху миску.
Змішайте яйця, цукор і м’яке масло до однорідності.
Додавайте борошно частинами в яєчну масу і перемішуйте її. Додати гашену оцтом соду, ванілін і добре розмішайте.
Влийте кефір і знову змішайте. Вийде тісто трохи густіше, ніж на оладки.
Форму застелити папером для випічки і перекладіть в неї тісто. Поверхня розрівняйте і поставте в духовку при 200 градусах на 30-40 хвилин.
Готовність пирога визначте за допомогою зубочистки, проткнувши середину. Вона повинна залишитися сухою, якщо ні – поверніть допекаться ще 5 хвилин і знову перевірити.
Бісквіт перекладіть на решітку або тарілку і дайте охолонути. Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт на кефірі Бісквіт на кефірі в духовці Ванільний бісквіт класичний Бісквіт