Ніжний бісквіт називають зеброю тому, що в форму заливається відразу світле і шоколадне тісто, а його прошарки нагадують забарвлення цієї тварини. Такий бісквіт виходить дуже смачним і красиво виглядає в розрізі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сметана – 100 гр.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Шоколад – 50 – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати бісквіт зебра легко! Відокремте білки від жовтків.
До жовтків додати цукор, збийте. Додайте сметану, перемішайте. Потім влийте розтоплене вершкове масло.
Борошно просійте, порціями додайте до суміші.
Білки збийте з сіллю до щільної піни.
Білкову суміш поступово введіть в тісто, добре перемішайте.
Отримане повітряне тісто розділіть на дві частини. В одну миску додайте какао.
Форму застелити пекарським папером. Світле і шоколадної тісто поступово вливайте так, щоб дві маси чергувалися і утворювали смужки.
Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте бісквіт 40-50 хвилин. Полийте поверхню бісквіта рідким шоколадом, остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт на сметані в духовці класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт