Для приготування бісквіту зі шпинатом підійде як свіжий, так і заморожений шпинат. Свіжу зелень доведеться бланшувати протягом однієї-двох хвилин. Крім дуже цікавого смаку шпинат надає випічці красиву смарагдову забарвлення.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Шпинат – 150 гр.
  • Яєчний білок – 6 шт.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Рисова мука біла – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – 2.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло соняшникове – 80 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування бісквіту зі шпинатом. Шпинат залийте окропом, залиште на 10 хвилин, після цього відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

Шпинат подрібніть блендером, додайте соняшникову олію.

У мисці збийте жовтки з 130 грамами цукру до утворення пишної піни.

Обережно введіть в жовткову масу шпинат, повільними круговими рухами перемішайте.

З’єднайте рисову і пшеничне борошно з розпушувачем, просіяти. Пересипте борошно до рідкої маси, змішайте.

Білки збийте міксером з 50 грамами цукру і дрібкою солі до утворення стійкої жорсткої піни.

По частинах введіть збиті білки в тісто, акуратно перемішайте до однорідності.

Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте бісквіт 50 хвилин.

Готовий бісквіт остудіть. Його можна їсти просто так або готувати з нього цікаві яскраві десерти.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт з рослинним маслом Бісквіт на яйцях Бісквіт на яйцях в духовці Бісквіт, який завжди виходить високий класичний Бісквіт