Для приготування бісквіту зі шпинатом підійде як свіжий, так і заморожений шпинат. Свіжу зелень доведеться бланшувати протягом однієї-двох хвилин. Крім дуже цікавого смаку шпинат надає випічці красиву смарагдову забарвлення.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Шпинат – 150 гр.
- Яєчний білок – 6 шт.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 140 гр.
- Рисова мука біла – 40 гр.
- Розпушувач тіста – 2.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло соняшникове – 80 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування бісквіту зі шпинатом. Шпинат залийте окропом, залиште на 10 хвилин, після цього відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
Шпинат подрібніть блендером, додайте соняшникову олію.
У мисці збийте жовтки з 130 грамами цукру до утворення пишної піни.
Обережно введіть в жовткову масу шпинат, повільними круговими рухами перемішайте.
З’єднайте рисову і пшеничне борошно з розпушувачем, просіяти. Пересипте борошно до рідкої маси, змішайте.
Білки збийте міксером з 50 грамами цукру і дрібкою солі до утворення стійкої жорсткої піни.
По частинах введіть збиті білки в тісто, акуратно перемішайте до однорідності.
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте бісквіт 50 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть. Його можна їсти просто так або готувати з нього цікаві яскраві десерти.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт з рослинним маслом Бісквіт на яйцях Бісквіт на яйцях в духовці Бісквіт, який завжди виходить високий класичний Бісквіт