Не достиглі томати можна заготовити простим способом у відрі. Складені у відро і приготовані холодним способом, вони за смаком виходять, як діжкові. Завдяки такому способу квашення, помідори можна використовувати на будь-якому етапі готовності. Спочатку закуска буде малосольною, а пізніше – просоленої, але при цьому залишається максимально корисною.
Інгредієнти: на 12 л.
- Помідори зелені – 9 кг
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Листя вишні – 8 шт.
- Листя хрону – 8 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Сіль – 10 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Вода – 5 л
Процес приготування:
Готувати бочкові зелені помідори у відрі легко! З часнику зніміть піну, сполосніть і наріжте часточками з загостреними кінцями. Помідори ретельно промийте і викладіть на рушник просохнути. Виріжте у томатів місце кріплення з плодоніжкою і вставте в це місце шматочок часнику.
Промийте листя хрін і вишні і укладіть частина на дно відра. Покладіть лаврове листя і перець.
Укладіть помідори в кілька шарів, більш великі томати розміщуючи внизу.
Перекладіть шаром листя хрону, приправ і вишні. Зверху знову додайте помідори.
Закрийте зверху заготівлю листям хрону. Холодну питну воду влийте в каструлю, додайте сіль і ретельно розмішайте, щоб вона розчинилася. Можна залишити для цього розсіл на 5 хвилин. Залийте рідину в відро, накрийте тарілкою і поставте зверху прес. Накрийте форму кришкою і поставте в холод на зберігання. Через 5 днів можна пробувати хрусткі бочкові помідори.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори холодним способом